Thursday, August 9, 2007

Decorating Lamp Shades

Hi semua,

Tajuk: Projek Terkini Kat Rumah.

Tujuan: Nak selamatkan duit beli lamp shades.

Tarikh buat: Last Friday.

Memang dah lama nak buat projek ni, tapi macam biasa, malas... Jadi minggu lepas, my 3 girls paksa i buat jugak. Tak banyak modalnya cuma beli bunga dan gam uhu jer. Bunga pun beli yang murah , asalkan colournya striking. Hasilnya boleh tahan jugak. Idea ni datangnya dari program Martha Stewart( my fav. tv program).

Ini bahan-bahannya. Bunga, gam, lamp shade yang dah lama dan jemu dipandang.

Kena leraikan setiap kuntum bunga (every petals) supaya mudah di gamkan.

Warna pink ni memang untuk bilik Alia ler.

Yang ini untuk bilik Asma dan Arissa.

Cantikkan... Cubalah... Senang aje...Janji rajin

2 comments:

  1. cantikla kak yan.. idea yang bagus ni..

    ReplyDelete